Bestemte meg for å bake «Djevelens sjokolademuffins» med sjokoladeglasur til søndagsbesøket. Muffins er både raskt og enkelt å lage, kun 20 min i ovnen, ingen heving og alle ingrediensene kan raskt blandes sammen i en kjøkkenmaskin.
Oppskriften finner du under bilde 🙂
Oppskrift: Djevelens Sjokolademuffins med sjokoladeglasur
Dette trenger du:
- 3-4 ss myk margarin
- 1,5 dl mørkt brunt sukker
- 2 store egg (evt. 3 vanlige egg)
- 1,5 dl hvetemel
- 1/2 ts natron
- 4 ss kakaopulver
- 1,5 dl rømme
Sjokoladeglasur:
- 125g mørk sjokolade, brukket i biter
- 2 ss melis
- 1,5 dl rømme
- Valgfritt strøssel, gjerne sjokoladeflak
Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Plasser 12 papirformer i fordypningene i et muffinbrett, eller sett 12 doble papirformer på en stekeplate.
Ha margarin, sukker, egg, mel, natron og kakaopulver i en stor bolle. Bruk en elektrisk håndmikser til å vispe sammen til en jevn røre. Vend inn rømmen med en metallskje. Fordel røren likt i papirformene.
Stek muffinsene i den forvarmede ovnen i 20 minutter, eller til de er godt hevet og kjennes faste ved berøring. Ha dem over på rist til avkjøling.
Over til glasuren; Ha sjokoladebitene i en varmebestandig bolle. Plasser bollen over en kjele med knapt småkokende vann, og varm opp til sjokoladen smelter. Rør om av og til. Ta bollen av varmen, og la sjokoladen bli litt avkjølt. Pisk deretter inn melis og rømmen til alt er godt og blandet. (NB! rømmen bør være romtemperert, ellers stivner glasuren før du får de på muffinsen). Smør glasuren oppå muffinsene, og la dem stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Server muffinsene pyntet med hakket sjokoladeflak eller et fargerikt strøssel.
Velbekomme 😉
september 27, 2009 at 19:01
Takk! Denne kan jo lett justerast til glutenfri også utan at smaken endrar seg, sidan det er så lite kveitemjøl i! Må teste ut; og snuppeluppa på 5 er glad i muffins 😀
september 27, 2009 at 21:33
Så flott! Lykke til 🙂
september 27, 2009 at 21:39
De så lekre ut. Nam!
september 28, 2009 at 18:46
Åh, nå fikk jeg virkelig lyst på slike !!
februar 21, 2012 at 21:11
dette er de BESTE muffinsene jeg har smakt noen gang, virkelig en slager!:) denne oppskrifta havner blant favorittene mine;)
februar 26, 2012 at 23:52
Så gøy! Glad du likte dem 🙂
januar 24, 2013 at 23:46
Å, disse så lekre ut! Er på jakt etter muffins som kan minne om sjokoladekake og disse tror jeg blir supre. Men jeg er ikke så dreven muffinsbaker, så jeg lurer på en ting: bruker du de minste muffinsformene eller sånne store?
januar 26, 2013 at 15:18
Hei Kjersti!
Jeg har brukt store former, men du kan bruke begge typer – litt kortere steketid med mindre former. Sjekk med en gaffel etter 12/15 min hvis du bruker små former.
Lykke til 🙂