Ferdighuskatalogene flommer over av ulike hustyper tilpasset de fleste forhold. For deg som skal velge kan det være vanskelig å få en total oversikt. Vi i Villa kontaktet en del av leverandørene som opererer på det norske markedet for å hente inn informasjon. På grunnlag av dette har vi laget en oversikt over de forskjellige husleverandørenes mest populære boliger.

Av: Tekst: Trond Folckersahm – viivilla.no

 

Mesterhus
Maud er et lyst, særegent og funkis-inspirert hus. Det har en fleksibel planløsning som gir mange muligheter til å sjonglere med romplasseringen. Søylene skaper basis for et originalt arkitektonisk uttrykk, både utvendig og innvendig.

Huset vant Boligprodusentenes pris for nyskapende bolig i 2002. Huset er egnet for flat tomt, har livsløpsstandard, full takhøyde, mulighet for kjeding og finnes i en lavenergivariant. Bruksareal 1. etg. 85m2, bruksareal 2. etg. 59m2, bruksareal totalt 144 m2 .

Lykkebo fra Block Watne
Lykkebo fra Block Watne

Block Watne
Lykkebo har for mange blitt svaret på drømmen om eget hus. Dette fleksible huset bygget i solid, norsk byggestil, finnes i mange ulike varianter. Her kan man velge om man vil ha overbygget inngangsparti med veranda eller ikke.

Lykkebo finnes også for skråtomt med leilighet i underetasjen. Det er livsløpsstandard på hovedplanet i alle varianter, og antall soverom kan varieres etter eget ønske og behov. Grunnflate 94 m2, bruksareal 141,3 m2, bebygget areal 100,7 m2.

Orion 1890
Orion 1890 Byggmann

Byggmann
Orion 1890 – Taket, buede fasader og de mange arkene er det som særpreger dette huset. Huset har gode egenskaper og alt du trenger på et plan. Det tilfredsstiller i mange tilfeller behovet til en moderne aktiv familie i dag, med behov for mange store rom og en god planløsning.

Orion 1890 er et luftig og spennende hus med uante muligheter. Huset rigger også fint i terrenget og gjør litt ut av seg. Det går fint å levere huset både bygget som element, og på tradisjonelt vis på byggeplass. Huset stiller ikke for store krav til tomten, og det er heller ingen problemer med å tegne huset med kjeller dersom det er skråtomt.

Granli fra Norgeshus
Granli fra Norgeshus

Norgeshus
Granli med og uten sokkel. Et skikkelig familiehus med tre soverom, stor stue, god plass i hallen og romslig kjøkken. Karakteristisk hus med karnapp og «pannelugg». Granli med sokkelleilighet i tillegg, gir mulighet til utleie og leieinntekter.

Granli tradisjon er som Granli, men uten «pannelugg». Her er det spart inn litt ved å kutte ut karnappene. Huset blir også rimeligere ved at man har løftet taket til loftsrommet i stedet for å bygge ark. Huset har livsløpsstandard. Med et bruksareal på 134,7 kvm

Karakter fra Systemhus
Karakter fra Systemhus

Systemhus
Systemhus startet i 2001 et strategisk arbeid med å utvikle en helhetlig Visuell Profil. Det resulterte i et nytenkende huskonsept kalt Karakter.

Karakter er annerledes – har en utpreget estetisk formgiving, fokuserer på brukerfunksjonalitet og fleksibilitet i anvendelsen av huset og skiller seg betydelig ut fra andre husmodeller.

Konseptet er utviklet svært fleksibelt mht. planløsning, tomtetilpasning, reguleringsbestemmelser Karakter ble i mars 2003 tildelt Boligprodusentenes nyskapingspris. Huset har en grunnflate på ca. 74 m2 og et bruksareal på ca. 149 m2.

Kongsheim fra Boligpartner
Kongsheim fra Boligpartner

Boligpartner
Kongsheim fra Nostalgi-serien har hittil i år vært mest populær. Huset har et bruksareal på 149 kvm og har opptil 4 soverom og 2 bad.

Kongsheim bygges med ekstra høy knevegger – noe som gir en bedre utnyttelse av rommene på loftet. Ellers har huset en klassisk arkitektur som er godt likt i markedet og Kongsheim bygges med lavenergistandard uten tillegg i prisen.

Aurora fra Nordbohus
Aurora fra Nordbohus

Nordbohus
Aurora gjenspeiler markedets ønsker. Prognosesenterets store undersøkelse Future Living viser at hele 760.000 nordmenn foretrekker å flytte inn i enebolig ved neste boligskifte. 75 % av de spurte sier videre at de ønsker en tradisjonell enebolig. Aurora er det beste eksempelet i så måte.

Samtidig som Nordbohus ivaretar de tradisjonelle ønskene utvikler de også boliger for en økende andel kunder som foretrekker en annen arkitektur. Nordbohus har blant annet vunnet Boligprodusentenes Nyskapingspris to ganger med nye og spennende boligtyper.

Diana fra IEC-HUS
Diana fra IEC-HUS

IEC-HUS
Diana er IEC-hus mest populære modell. Huset tilfredsstiller kundens behov for funksjonelle løsninger samtidig som det er estetisk tiltalende. Et særdeles luftig og romslig inngangsparti med en smak av herskapelighet flere ganger skapt kjærlighet ved første blikk på v visninger.

Gode funksjonelle løsninger, estetikk og herskapelighet kombinert med ferdighuspriser har gitt Diana huset stempel som bestselger uten sidestykke hos IEC-hus.

Villa Västervik fra Smålandsvillaen
Villa Västervik fra Smålandsvillaen

Smålandsvillaen
Villa Västervik er en miljø- og energivennlig enebolig til prisen av en leilighet. Dette er et hus med mange muligheter, hvor hver kvadratmeter er vel gjennomtenkt og utnyttet. Om behovet melder seg kan man innrede loftet på 58 m². Her er det plass til to soverom i gavelen, wc/dusj og et romslig fellesrom.

Villa Västervik har kun 14 dagers byggetid ved standard leveranse, som inkluderer blant annet varmepumpe med vannbåren varme, 3 lags isolerglassvinduer, kjøkkeninnredning, parkett og tapet, utvendig grunnet og malt.

Grönskär fra Myresjøhus
Grönskär fra Myresjøhus

Myresjøhus
Grönskär er et moderne hus for mindre tomter, med en fleksibel planløsning og mulighet for innglasset uterom og balkong.

Huset har liten grunnflate som passer godt på mindre tomter. Det vender kjøkkenet og stuen mot den samme siden i første etasje. En åpen løsning mellom stue, kjøkken og hall gir her et rom på nesten 60 m2.

Grönskär har en fleksibel planløsning og preges av åpne flater og glasspartier. Overetasjen har en stor stue med åstak, som gir en takhøyde på over 4 meter, samt tre soverom og et romslig bad. I tillegg har man mulighet til en innglasset veranda i to etasjer, eller en etasje og balkong.

Tradisjon 505 fra Hellvik Hus
Tradisjon 505 fra Hellvik Hus

Hellvik Hus
Tradisjon 505 fra Hellvik Hus er utstyrt med søyleparti og en elegant takform som gir huset et herskapelig preg.

Også innvendig kjennetegnes huset av en herskapelig stil fra den gedigne hallen, via stue-/kjøkkenløsningen og til de store gjestfrie soverommene

ArchiTress fra Håndverksmur
ArchiTress fra Håndverksmur

Håndverksmur
ArchiTress er et murhus kombinert med trepanel utformet for skrånende terreng. Huset har en karakteristisk takform med delvis pulttak, kombinert med takterrasse og et buet tak over den lave soveromsfløyen.

Første etasje inneholder et stort åpent areal med kjøkken, spiseplass samt stue. Her ligger et stort soverom samt stort tilliggende bad. Fra stuen er det dør ut til et mellomparti med trapp opp til en stor takterrasse. Mellom stuen og spisestuen ligger trappen som en romdeler. Trappen fører ned til underetasjen som består av et stort oppholdsareal med tilhørende trimrom, badstue, bad og vaskerom samt boder. I den atskilte soveromsfløyen ligger tre like store soverom.

Reklame